28 Ιανουάριος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2018, 23:08

Η «Γιορτή των Γραμμάτων» στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας (φωτο)

  • Η «Γιορτή των Γραμμάτων» στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, η «Γιορτή των Γραμμάτων» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, το Σωματείο και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ με τα ιερά κειμήλια του γένους των Ποντίων, τα οποία φυλάσσονται στα υπόγεια της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης.

Στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έψαλε προσευχές, ύμνους και τραγούδια του Πόντου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φ. Φανιάδη, του προέδρου της «Παναγίας Σουμελά» Γ. Τανιμανίδη και του μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία της εορτής της ημέρας. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας βραβεύθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Σουμελλιώτισσας από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά», ενώ αντίστοιχα απονεμήθηκαν αναμνηστικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως από τη Λέσχη στον μητροπολίτη και τον Γ. Τανιμανίδη. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, της οποίας τυχεροί ήταν ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας και ο μαθητής Νίκος Ανθόπουλος.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χορό, από τα τμήματα μπαλέτου και ποντιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και με απαγγελία ποιήματος από την μαθήτρια Σοφία Μπέρσου. Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση 100 μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Νάουσας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη «Γιορτή Γραμμάτων» έδωσαν το παρών οι βουλευτές Ημαθίας Γ. Ουρσουζίδης και Απ. Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Ν. Κουτσογιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Καρατζιούλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παρθενόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Σ. Δάγγας και Στ. Βαλσαμίδης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ28
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
11:00
Συνδιοργανώνουν το Σωματείο και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά».