26 Ιανουάριος 2018, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2018, 20:06

Τι είπε ο Βαρθολομαίος στον Ερντογάν για την επιχείρηση στο Αφρίν

  • Άγιοι Θεόδωροι Ίμβρου: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό του χωριού του 2
    (Φωτ.: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ φέρεται να έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία.

«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία. Η Εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας"», φέρεται να αναφέρει στην επιστολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως σημειώνεται στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας της Hurriyet.

«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως υπόσχεται και το όνομά της», φέρεται να συμπληρώνεται στην επιστολή, η οποία δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.