23 Ιανουάριος 2018, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2018, 16:39

Μπλόκο στον Πλατύκαμπο προγραμματίζουν οι αγρότες

  • Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους αγρότες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Για στήσιμο ενός μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο του Πλατύκαμπου προετοιμάζονται την Πέμπτη οι αγρότες της Λάρισας, που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Για την ακρίβεια, το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να βγάλουν σταδιακά τα τρακτέρ στο δρόμο ώστε να στηθεί ένα μπλόκο στον κόμβο, ενώ επικεντρώνονται στην επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της Agrotica.

Με βάση το σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στηθούν μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

  • Αύριο Τετάρτη, στα Τρίκαλα, οι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου επί της Ε65, ενώ στη Μαγνησία, μετά τη συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11:00 στην Εφορία Βόλου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασιστούν η μέρα και ο τόπος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.
  • Οι αγρότες από το Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζουν να βγάλουν αύριο, Τετάρτη, τα τρακτέρ στο Πραιτώρι, όπως και αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Κουλούρα την Πέμπτη.
  • Την Παρασκευή οι αγροτοκηνοτρόφοι των νομών Άρτας και Πρέβεζας δίνουν ραντεβού στη γέφυρα της Άρτας, ενώ στα Χανιά της Κρήτης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά.
  • Το Σάββατο έχει αποφασιστεί να στηθεί μπλόκο στον δρόμο Αγρινίου-Μεσολογγίου από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή στην Ευρυτανία σχεδιάζουν να βγουν με τρακτέρ στη γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι, και στην Κοζάνη οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην γέφυρα των Σερβίων.
  • Τη Δευτέρα στη Φλώρινα αγρότες στήνουν μπλόκο στο Αμύνταιο, ενώ στη Φθιώτιδα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στους κόμβους Ανθήλης και Δομοκού.

Σημειώνεται πάντως πως αύριο, Τετάρτη, στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Σκυλάκος.