23 Ιανουάριος 2018, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2018, 16:11

Ο Καμμένος προανήγγειλε εξαγορά «κόκκινων δανείων» στρατιωτικών

  • Ο Καμμένος προανήγγειλε εξαγορά «κόκκινων δανείων» στρατιωτικών
    (Φωτ.: mod.mil.gr)

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Βασίλη Κικίλια προκάλεσε η προαναγγελία της εξαγοράς «κόκκινων δανείων» στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο του «Έτους Μέριμνας Προσωπικού» όπως ανακηρύχθηκε το 2018.

Ο υπουργός είπε πως πρόκειται για δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες!

«Αντί να δίνει υποσχέσεις ανεφάρμοστες, παράνομες και αντισυνταγματικές, ας επιστρέψει τουλάχιστον, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, το υπόλοιπο 50% των αποδοχών που τους οφείλει σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο Πάνος Καμμένος «εμπλουτίζει καθημερινά την ατζέντα των ψεμάτων του».  


(Φωτ.: mod.mil.gr)

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων στα Ταμεία και στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

«Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά: «Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους.