23 Ιανουάριος 2018, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2018, 14:29

Πειραιάς-αεροδρόμιο σε μία ώρα με τον προαστιακό

  • Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστικού από και προς αεροδρόμιο 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ύστερα από πολλά χρόνια αναμονής, ο Πειραιάς θα συνδεθεί απευθείας με το αεροδρόμιο, και έτσι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου θα μετατραπεί σε αφετηρία του προαστιακού. Παράλληλα θα υπάρξει και σύνδεση του Πειραιά με το Κιάτο και τη Χαλκίδα.

Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν ήδη, και η γραμμή αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό την 1η Φεβρουαρίου.

Σήμερα για να πάει κάποιος από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο θα πρέπει να κάνει μετεπιβίβαση από το σταθμό της Αθήνας. Με τον προαστιακό ο χρόνος της διαδρομής λιμάνι-αεροδρόμιο θα είναι περίπου μία ώρα. Τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα θα είναι της τάξης των 15-20 λεπτών από περίπου 60 λεπτά που είναι σήμερα.

Επιπλέον, οι γενικότεροι χρόνοι μετακίνησης θα μειωθούν σημαντικά· για παράδειγμα, κάποιος θα μπορεί να ξεκινήσει από τον Πειραιά, να μετεπιβιβαστεί στο μετρό στο σταθμό Λαρίσης και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς την Ακρόπολη περίπου μέσα σε μισή ώρα. Από την άλλη, οι επιβάτες από την Πελοπόννησο και τη δυτική Αττική θα μπορούν εύκολα να φτάσουν στο λιμάνι χωρίς να χρειάζεται μετεπιβίβαση.

Το εισιτήριο στο αστικό τμήμα θα είναι όσο και για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (1,4 ευρώ για 90 λεπτά). Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να μετατρέψει το σταθμό του Πειραιά και σε αφετηρία του υπεραστικού τμήματος του σιδηροδρόμου.