23 Ιανουάριος 2018, 00:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2018, 00:28

Σοβαρές φθορές από πυρκαγιά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

  • Σοβαρές φθορές από πυρκαγιά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων
    (Φωτ.: epirusgate.gr)

Εκτεταμένη είναι η καταστροφή που υπέστη ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πραμάντων από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα από ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και προκάλεσε και άλλες μικρότερες φθορές.

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους, που επιχείρησαν να τη σβήσουν με ό,τι μέσο διέθεταν. Η πυροσβεστική καθυστέρησε να φτάσει, λόγω της μεγάλης απόστασης.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ανέφερε: «Είναι ένα γεγονός πολύ θλιβερό και σοκαριστικό για όλους τους Πραμαντιώτες. Η Αγία Παρασκευή, είναι σημείο αναφοράς για όλους μας και άμεσα ξεκινούν οι ενέργειές μας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την επαναφορά του Ιερού Ναού στην πρότερη κατάστασή του. Θα χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι στο είδος τους μηχανικοί, τεχνίτες και συντηρητές».

Ο δήμαρχος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μητροπολίτη Άρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ενώ όπως είπε θα ενημερωθούν αύριο οι υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων, καθώς ο Ιερός Ναός είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο. Παράλληλα τόνισε, πως με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, επαναφέρει το πάγιο αίτημα, για την εγκατάσταση ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην έδρα του δήμου, η οποία είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα στο Νομό Ιωαννίνων.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.