22 Ιανουάριος 2018, 23:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 22:33

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε πορεία αντιεξουσιαστών (βίντεο)

  • Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε πορεία αντιεξουσιαστών (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Πορεία που εξελίχθηκε σε μάχη με τους αστυνομικούς πραγματοποίησαν το απόγευμα άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρπόληση νεοκλασικού κτηρίου από κουκουλοφόρους, χθες, στη Λεωφόρο Στρατού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Λεωφόρου Στρατού, το οποίο πριν πυρποληθεί τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Νεαρά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία προκάλεσαν φθορές σε ένα σταθμευμένο όχημα στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Δελφών, σε ένα κατάστημα εστίασης και ψιλικών, ενώ έριξαν στους δρόμους κάδους. Στη συνέχεια επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο λάστιχο κλούβας των ΜΑΤ, ωστόσο απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της πορείας, όταν μερίδα των διαδηλωτών έσπασαν το πλακόστρωτο στο άγαλμα Βενιζέλου και έριξαν πέτρες κατά της αστυνομίας, στο ύψος της Αρχαίας Αγοράς. Στη συνέχεια, έριξαν μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών, ωστόσο η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και η ένταση εκτονώθηκε.