22 Ιανουάριος 2018, 21:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 21:14

Βόλος: Βουτιά θανάτου με μηχανάκι στη θάλασσα

  • Τραγωδία στο Μοσχάτο: 14χρονη αυτοκτόνησε στις γραμμές του ΗΣΑΠ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μια σοκαριστική υπόθεση θανάτου ενός άνδρα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας. Στον Βόλο, στην περιοχή Πλάκες, μετά από σχετική ειδοποίηση που έλαβαν οι Αρχές, βρέθηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα η σορός ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 50 ετών, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να αναγνωριστεί από τους οικείους του. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας, άγνωστο για ποιο λόγο, δέθηκε στο μηχανάκι του με καλώδιο και βγήκε από το δρόμο. Αφού πρώτα διένυσε απόσταση περίπου επτά μέτρων στον αέρα «προσγειώθηκε» στη θάλασσα, όπου φαίνεται ότι το καλώδιο με το οποίο είχε δεθεί κόπηκε, με αποτέλεσμα το δίκυκλο να βυθιστεί και ο ίδιος να πνιγεί. Η σορός του επέπλεε στη θάλασσα ώσπου αντίκρισαν το σοκαριστικό θέαμα κάποιοι περαστικοί και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Επί τόπου πήγε άμεσα σκάφος του Λιμεναρχείου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επειδή ήταν δύσκολη η προσέγγιση του σκάφους, λόγω των ανέμων, δόθηκε εντολή σε δύτη του Λιμενικού να βουτήξει από τη στεριά για να ανασύρει τη σορό του άνδρα από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός επέπλεε σε απόσταση 2,5 μέτρων από την ακτή, ενώ το μηχανάκι εντοπίστηκε στην ίδια απόσταση και σε βάθος επτά μέτρων μέσα στη θάλασσα.

Γεγονός που σημαίνει ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα για να φύγει τόσο μακριά. Στο λαιμό του άτυχου άνδρα βρέθηκε ένα κομμάτι καλώδιο, όπως και στο μηχανάκι, με το οποίο προφανώς είχε δεθεί, και έσπασε από το βάρος κατά τη «βουτιά».

  • Πηγή: thessaliatv.gr.