22 Ιανουάριος 2018, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 18:06

Καταιγίδα στη Σμύρνη κάνει «δώρο» 20 τόνους λαβράκια στους ψαράδες

  • Καταιγίδα στη Σμύρνη κάνει «δώρο» 20 τόνους λαβράκια στους ψαράδες
    (Φωτ.: hurriyetdailynews.com / Anadolu Agency)

Την πιο... εύκολη ψαριά της ζωής τους έκαναν χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, δεκάδες κάτοικοι του Κιουτσούκ Μπαχτσέ (Küçükbahçe) της Ερυθραίας. Μια άγρια καταιγίδα που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες, εκτός των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε στην περιοχή της Σμύρνης, έκανε ζημιές και σε μια τοπική μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, στην Χερσόνησο της Ερυθραίας.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Hürriyet, από τους δυνατούς ανέμους έσπασε ένα μεγάλο «κλουβί» ιχθυοκαλλιέργειας, με αποτέλεσμα περίπου 20 τόνοι λαβράκια να βγουν στην ακροθαλασσιά. Οι ντόπιοι έσπευσαν στην παραλία και έριξαν τα καλάμια τους, αλιεύοντας μεγάλες ποσότητες ψαριών και σχεδόν... άκοπα! Μάλιστα, ήταν τέτοια η χαρά τους για το απρόσμενο «δώρο», που δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τις στιγμές βγάζοντας δεκάδες φωτογραφίες με τα «τρόπαιά» τους.

Η τοπική οικονομία, στην επαρχία της Σμύρνης, στηρίζει πολλά στο λαβράκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας, η παραγωγή του συγκεκριμένου ψαριού αυξήθηκε σε 80.847 τόνους το 2016 από 17.877 τόνους που είχε καταγραφεί το 2000. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017, οι εξαγωγές σε λαβράκι ανήλθαν σε 88 εκατ. δολάρια.

  • Πηγή: hurriyetdailynews.com.