22 Ιανουάριος 2018, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 16:15

Άρχισαν τα όργανα με τους αγρότες – Μπλόκο στον Ε65

  • Άρχισαν τα όργανα με τους αγρότες – Μπλόκο στον Ε65
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Το πρώτο αγροτικό μπλόκο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά, στήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65 στο ύψος του «Δέλτα», όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρης Πολυγένης, μέλος της Ομοσπονδίας, δήλωσε πως στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής αυτή είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων, και αυτή η κινητοποίηση, πρόσθεσε, θα γίνει ο προπομπός για όλη την Ελλάδα: «Δίνουμε το μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας».

Όπως τόνισε ο Άρης Πολυγένης, οι αγρότες καθημερινά θα ενισχύουν το μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.

Για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο και με μπλόκα, έκανε λόγο ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, για να προσθέσει: «Η Καρδίτσα σήμερα δίνει ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες, ότι θα πρέπει να “βγούμε” για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία δεν μας επιτρέπουν ούτε να ζήσουμε ούτε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε σε δηλώσεις του πως την ερχόμενη Τετάρτη «βγαίνουν» οι αγρότες των Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι, και στις 25 του μηνός, την Πέμπτη, βγαίνουν οι αγρότες της Λάρισας στον κόμβο Πλατυκάμπου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για συμμετοχή στους αγώνες.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22/1/2018) από ώρα 12:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Προαστίου - Αγ. Τριάδος - Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Καρδίτσας - Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Ε65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου - Καρδίτσας - Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ζώης.