4 Δεκέμβριος 2013, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:47

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου στην Ακρόπολη!

  • Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου στην Ακρόπολη!

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου στην Ακρόπολη!

Τριήμερη πολιτισμική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Χωρυγίου στην Αθήνα, από την Παρασκευή 29-11-2013 ως και την Κυριακή 1-12-2013, για να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και τον ιερό βράχο της Αθήνας, πάνω στον οποίο είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.

Σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδιού ήταν να γνωρίσουν τα νέα κυρίως παιδιά του Συλλόγου τον ελληνικό πολιτισμό της λαμπρότερης εποχής της Ελλάδας.

Ήταν μια επίσκεψη κατά την οποία τα παιδιά του Συλλόγου είδανε και μάθανε πολλά με τη βοήθεια ξεναγού για τα αρχαία ευρήματα, που κοσμούν το πιο σημαντικό Μουσείο του Κόσμου ίσως.

Ήταν μια ωφέλιμη και όμορφη πολιτιστική δράση, που καλλιεργεί τη συλλογικότητα, χαλυβδώνει την ομαδικότητα και βελτιώνει τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των νέων του συλλόγου, καλλιεργώντας συγχρόνως τη δυναμική του «εμείς», πάνω στην οποία στηρίζεται η πολυσήμαντη παρουσία του συλλόγου μας στα δρώμενα του τόπου.

Οι μορφωτικές – εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες αποτελούν μέρος του πολιτιστικού προγράμματος κι έναν από τους βασικότερους στόχους μας, καθώς κάνουν γνωστό τον πολιτισμό της πατρίδας μας στα μέλη του συλλόγου μας. Κι αυτό σε μια εποχή, όπου οι σχηματισμοί και οι ανασχηματισμοί, οι ενώσεις και οι συγχύσεις λαών, γλωσσών και πολιτισμών, βρίσκονται σε μια αέναη ζύμωση. Μέσα σ’ αυτόν τον πολιτισμικό ορυμαγδό χρέος μας είναι να γνωρίσουμε αλλά και να κρατήσουμε την εθνική μας ταυτότητα.
Για ψυχαγωγία, για χορό και τραγούδι είχαμε μαζί μας το λυράρη του Συλλόγου, Κώστα Σαβιολάκη,τον τραγουδιστή Κώστα Καλούση και τον τυμπανίστα Τόλη Καπούλα.
Κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία και πήγαν σε θεατρικές παραστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την επιστροφή, σταματήσαμε στο Βόλο και τιμήσαμε δεόντως τα «τσιπουράδικα» του.

Ήταν ένα ταξίδι που συνδύαζε πολιτισμό, θέατρο, ιστορία, τραγούδι και χορό με την υπόσχεση στα μέλη μας πως παρόμοια ταξίδια θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ευχαριστούμε ως σύλλογος όλους όσους συμμετείχαν. Κυρίως όμως το Επιμελητήριο Κιλκίς για τα έξοδα της ξενάγησης στο Μουσείο, το Γραφείο Ταξιδιών «Κριεζής», τον οδηγό του λεωφορείου Φίλιππα και το συνοδηγό, Τρύφωνα Κριεζή.

Νίκος Κωνσταντινίδης

Ποντιακός Πολιτιστικός Χωρυγίου Κιλκίς
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου