22 Ιανουάριος 2018, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 12:57

Ευχές για τη νέα χρονιά αντάλλαξαν στο Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης

  • Ευχές για τη νέα χρονιά αντάλλαξαν στο Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης)

Τις δικές τους ευχές για μια καλή χρονιά αντάλλαξαν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, με τιμώμενα πρόσωπα τους μαθητές που αρίστευσαν και τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε παρουσία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, των δημάρχων Ξάνθης και Αβδήρων και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

«Η καινούργια χρονιά να είναι ειρηνική για όλον τον κόσμο, ελπιδοφόρα για την πατρίδα μας και δημιουργική χρονιά προσφοράς του συλλόγου μας στην ποντιακή ράτσα αλλά στην κοινωνία της Ξάνθης», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Θεόδωρος Ρωμανίδης. Ακόμα ευχήθηκε ο σύλλογος, «με τη θέληση και το πείσμα της ράτσας», να συνεχίσει το έργο της διατήρησης και της προβολής των παραδόσεων του ελληνισμού του Πόντου.

«Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε ο καθένας από εμάς που αγαπά αυτόν τον τόπο, την ιστορία του, τις παραδόσεις της γενιάς του οφείλει να κρατά ψηλά τον ευγενή αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», κατέληξε ο Θεόδωρος Ρωμανίδης.


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για τις σχολικές τους επιδόσεις βραβεύτηκαν οι Αικατερίνη-Αλίκη Κέλλερ και Ανδρονίκη-Αργυρώ Χατζηφωτιάδου από το 4ο και 1ο Γυμνάσιο αντίστοιχα, και οι Γεώργιος Κέλλερ και Ελευθέριος Κυρλίδης από το 3ο και 2ο Λύκειο αντίστοιχα. Ακόμα, για την εισαγωγή της στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης βραβεύτηκε η Βαρβάρα Βέρτη και για την εισαγωγή του στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου ο Ηρακλής Δερμεντζίδης.

Εκδηλωσεις