21 Ιανουάριος 2018, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2018, 15:07

Κοτζιάς-Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στην Κορυτσά

  • Κοτζιάς-Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στην Κορυτσά
    Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, Ν. Κοτζιάς και Ν. Μπουσάτι, μαζί με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών στην Κορυτσά (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Για ουσιαστική πρόοδο κατά τις διήμερες (από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου) συνομιλίες που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας. Οι Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες». Ακόμη, όπως τονίζεται, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.