21 Ιανουάριος 2018, 22:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2018, 22:02

Ελληνορθόδοξος ναός εγκαινιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι

  • Ελληνορθόδοξος ναός εγκαινιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι
    Ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης στον νέο ορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στο Άμπου Ντάμπι (φωτ.: Πατριαρχείο Αντιόχειας και πάσης Ανατολής)

Ο νέος ελληνορθόδοξος καθεδρικός ναός του Προφήτη Ηλία στο Άμπου Ντάμπι εγκαινιάστηκε το Σάββατο (20/1) παρουσία του Πατριάρχη Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννη και του υπουργού Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan. Σαφώς πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς ο Πατριάρχης Αντιοχείας εγκαινίασε ένα νέο ορθόδοξο ναό στο μουσουλμανικό κράτος, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Αραβικής χερσονήσου.

Η νέα εκκλησία ανεγέρθηκε στην βιομηχανική περιοχή Al Mussafah του Άμπου Ντάμπι, σε οικόπεδο που δώρισε η ηγεσία των ΗΑΕ, ως μια κίνηση της χώρας για την ανάδειξη των αξιών της αγάπης, της ειρήνης, του σεβασμού και της ανεκτικότητας.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά θυρανοίξια στα ΗΑΕ και προεξήρχε της πρώτης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην ανέγερση του ναού και εξήρε τη στάση και την υποστήριξή τους στις προσπάθειες για παρουσία ελληνορθόδοξου ναού στο μακρινό Άμπου Ντάμπι. Στα θυρανοίξια παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, Άραβες αξιωματούχοι και πρεσβευτές άλλων χωρών, καθώς και ιεράρχες της ορθόδοξης εκκλησίας.