21 Ιανουάριος 2018, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2018, 09:56

Δέκα νεκροί από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Αφρίν (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον της επαρχίας Αφρίν, το οποίο ελέγχουν οι Κούρδοι. Από τις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, όπως γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος Τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

«Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένα παιδί, όπως επίσης δύο γυναίκες μαχήτριες, των κουρδικών μονάδων γυναικών, και ένας μαχητής» δήλωσε ο Μπιρούσκ Χασάκε, ο εκπρόσωπος Τύπου των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της επαρχίας Αφρίν. Στις επιδρομές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άμαχοι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σήμερα πρόκειται να αρχίσει και η χερσαία επίθεση της επιχείρησης «κλάδος ελιάς» στο Αφρίν, όπως την έχουν ονομάσει οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ.

Απάντηση με ρουκέτες στο Κιλίς
Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν νωρίς την Κυριακή από τη συριακή επικράτεια με στόχο την τουρκική μεθοριακή επαρχία Κιλίς, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανθρώπου. Η επίθεση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλέστηκε τον τοπικό κυβερνήτη, οι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στην πόλη, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, και κατέστρεψαν κάποια κτήρια στην περιοχή.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.