21 Ιανουάριος 2018, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2018, 09:55

Έλλη Ηλιάδη: Η ελληνική καταγωγή επηρεάζει τη μουσική μου

  • Έλλη Ηλιάδη: Η ελληνική καταγωγή επηρεάζει τη μουσική μου
    Η νεαρή ομογενής τραγουδοποιός Έλλη Ηλιάδη

Μια νεαρή ομογενής τραγουδοποιός από την Αυστραλία ξεκινά την δυναμικά καριέρα της, καθώς πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο της μίνι άλμπουμ με τον τίτλο Genesis. Ο λόγος για την Έλλη Ηλιάδη, η οποία έχει καταγωγή από την Ελλάδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία.

Ο παππούς και η γιαγιά της μετανάστευσαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στους Αντίποδες και ρίζωσαν στην Αυστραλία.

Η επιρροή της ελληνικής καταγωγής ήταν μεγάλη στη ζωή και στην καριέρα της Έλλης Ηλιάδη. Από πολύ μικρή έδειξε την κλίση της και την αγάπη της προς τη μουσική, καθώς έγραψε το πρώτο της τραγούδι σε ηλικία 8 μόλις ετών.

«Για μένα η καταγωγή έπαιξε καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την εργατικότητα και την επιμονή μου στη μουσική. Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στην ελληνική κουλτούρα και οι επιρροές που έχω είναι μεγαλύτερες από ότι μπορώ να αντιληφθώ», ανέφερε η νεαρή τραγουδίστρια μιλώντας στο ομογενειακό ραδιόφωνο SBS. Το Genesis είναι το πρώτο βήμα στην πορεία της Έλλης Ηλιάδη και έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από το νεανικό και όχι μόνο κοινό. Η μουσική της διαδρομή ωστόσο θα συνεχιστεί, τόσο με τη σύνθεση νέων τραγουδιών όσο και με διασκευές γνωστών διεθνών επιτυχιών.

Τα έξι κομμάτια της πρώτης της δουλειάς τα έγραψε είτε στην κιθάρα είτε στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή, ενώ η μίξη τους έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τραγούδια της κινούνται στα μονοπάτια του rhythm and blues καθώς και της pop.


Ένα δείγμα των τραγουδιών της Έλλης Ηλιάδη από το κανάλι της στο youtube

«Το βασικό θέμα του δίσκου είναι η αγάπη, είτε την νιώθεις για πρώτη φορά, είτε γιατί την χάνεις. Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να βρουν ένα τραγούδι από το Genesis, το οποίο θα θυμίσει τις δικές τους εμπειρίες», επισήμανε.