20 Ιανουάριος 2018, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2018, 14:23

Ερντογάν: Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου

  • Ερντογάν: Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου
    (Φωτ.: Anadolu Agency)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις προειδοποιήσεις της Δαμασκού και των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων» που δρουν στη Συρία, αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ», πρόσθεσε.

Το Αφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική αυτή την οργάνωση, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Μετά, θα ακολουθήσει το Μάνμπιτζ», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη της Συρίας που βρίσκεται ανατολικότερα και βρίσκεται και αυτή υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.