20 Ιανουάριος 2018, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2018, 12:52

Διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης εργασίας στους νέους μετανάστες στην Αυστραλία

  • Διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης εργασίας στους νέους μετανάστες στην Αυστραλία
    (Φωτ.: neoskosmos.com)

Ομογενείς στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης δημιούργησαν μια πλατφόρμα, για να διευκολύνουν τους νέους Έλληνες μετανάστες να βρουν δουλειά. Η έλλειψη τοπικής εργασιακής εμπειρία κάνει δύσκολη την ανεύρεση εργασίας στην Αυστραλία και χρειάζεται από δύο μέχρι έξι μήνες για κάποιον που ψάχνει δουλειά, να αποκτήσει μισθό και να μπορέσει να ζήσει.

Η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης δημιούργησε μια online υπηρεσία για να φέρει σε επαφή όσους αναζητούν δουλειά με πιθανούς εργοδότες.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε μαζί με την online ομάδα ΕΝΑ, δηλαδή Έλληνες Νεομετανάστες Αυστραλίας, και όποιος μετανάστης αναζητά δουλειά θα βάζει τα στοιχεία του στη φόρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε μορφή εργασίας, από δουλειές στο σπίτι κάποιου, μέχρι μόνιμη θέση σε κάποια επιχείρηση.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί σαν σύνδεσμος ανάμεσα σε αυτούς που χρειάζονται άτομα και όσους ψάχνουν δουλειά. Οι νέες θέσεις εργασίες δημοσιεύονται στο ΕΝΑ μέσα σε 24 ώρες και μέσα σε μια εβδομάδα υπάρχουν απαντήσεις από ενδιαφερόμενους.

Δείτε ΕΔΩ την φόρμα της ελληνικής κοινότητας.

  • ΠΗΓΗ: Νέος Κόσμος.