19 Ιανουάριος 2018, 23:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2018, 23:43

Εγκατάσταση wifi στις φοιτητικές εστίες προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

  • Εγκατάσταση wifi στις φοιτητικές εστίες προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας
    (Φωτ.: wikipedia.org)

Την εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλες τις φοιτητικές εστίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σ'ημερααπό το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

«Προχωρούμε άμεσα και στην εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες», ανέφερε.

«Αυτό γίνεται με τη συνεργασία του ΕΔΕΤ με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, από επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφάλισε ειδικά για τον σκοπό αυτό η γ.γ. Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Η παροχή δικτύου WiFi σε όλες τις φοιτητικές εστίες, είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική δράση που θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών. Και αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», πρόσθεσε ο Κώστας Γαβρόγλου. Παράλληλα σχολίασε ότι «το να έχουν internet, αλλά να μην έχουν ζεστό νερό στις εστίες, είναι ένα νεοπλουτίστικο μοντέλο» και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα πενταετές πλάνο, «με σκοπό να αλλάξει επιτέλους η εικόνα δεκαετιών που υπάρχει στις φοιτητικές εστίες».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε από κοινού με όλους τους φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων, ώστε να επιταχύνουμε την αναβάθμιση των υποδομών και να ενθαρρύνουμε την αξιοποίησή τους για την βελτίωση της διδασκαλίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους του επιστημονικούς κλάδους, σε όλα τα ιδρύματα της χώρας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Δικτύων των ΑΕΙ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Αναγνωρίζοντας όμως την καθοριστική σημασία των ψηφιακών υποδομών σε ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό ίδρυμα, είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να γίνουν οι πανεπιστημιουπόλεις μας πρότυπα στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων της σύγχρονης εποχής».

Η εγκατάσταση wifi στις εστίες θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια που εξασφάλισε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ.

Το έργο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων και εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.