19 Ιανουάριος 2018, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2018, 18:18

Μεταφέρονται σε στρατιωτικές αποθήκες στις Σέρρες τα εκρηκτικά του «Andromeda»

  • Μεταφέρονται σε στρατιωτικές αποθήκες στις Σέρρες τα εκρηκτικά του «Andromeda»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Τα πρώτα κοντέινερ με τους 410 τόνους εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda» έφτασαν στις αποθήκες στρατοπέδου στις Σέρρες. Η διαδικασία μεταφοράς των κοντέινερ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί και αύριο.

Η μεταφορά των εκρηκτικών πραγματοποιείται με οχήματα και λόγω του μεγάλου αριθμού των κοντέινερ θα χρειαστεί να γίνουν αρκετά ακόμα δρομολόγια.

Ήδη τα πρώτα κοντέινερ έχουν φτάσει στον προορισμό τους και για σήμερα έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη δρομολόγιο. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, με νέα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις στρατιωτικές αποθήκες στις Σέρρες.

Τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος» από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο έφτασε την Πέμπτη το πρωί στην πόλη, αλλά λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο λιμάνι και γι' αυτό αγκυροβόλησε έξω από αυτό. Τελικά, σήμερα το πρωί «έδεσε» κανονικά εντός του λιμένος και ξεκίνησε η εκφόρτωση των κοντέινερ.