Άρχισε η επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν – Θα απαντήσουμε, λένε οι Κούρδοι

  • Άρχισε η επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν – Θα απαντήσουμε, λένε οι Κούρδοι
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Mohammed Badra)

Παρά την προειδοποίηση της Ουάσινγκτον να μην αναλάβει στρατιωτική δράση, η Άγκυρα έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Την έναρξη της επιχείρησης επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν γίνονται βομβαρδισμοί από το τουρκικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας Ρότζχατ Ροτζ, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο βομβαρδισμό από τότε που η Τουρκία απείλησε ότι θα επιτεθεί στο Αφρίν. «Θα απαντήσουμε με τη μέγιστη ισχύ», πρόσθεσε. Οι YPG καταγγέλλουν ότι κουρδικά χωριά επλήγησαν με περίπου 70 βλήματα.

Σύμφωνα με τον Νουρετίν Τσανικλί που μίλησε στο AlHaber, η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή. «Η Τουρκία οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα τρομοκρατικά στοιχεία», τόνισε ο υπουργός, και σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα συνεχίζουν τις συνομιλίες σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν.