19 Ιανουάριος 2018, 10:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2018, 10:02

Ο Πούτιν βούτηξε στα παγωμένα νερά λίμνης για τα Θεοφάνια

Έφτασε στη λίμνη Σέλιγκερ, στα βορειοδυτικά της Μόσχας, ντυμένος με εξαιρετικά βαριά ρούχα, αλλά μετά από λίγο τα έβγαλε και βούτηξε στα παγωμένα νερά με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο λόγος για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που για ακόμα μία φορά απέδειξε στο λαό του πόσο καλή φυσική κατάσταση έχει.

Περιστοιχισμένος από ιερείς και εικόνες, ο Πούτιν μπήκε στο νερό από μια τρύπα και αφού έκανε το σταυρό του, βούτηξε το κεφάλι του μέσα στο νερό με τη θερμοκρασία να είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί Ρώσοι έπραξαν το ίδιο, ακόμη και στην περιφέρεια της Γιακουτίας στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -40 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσοι ήταν αυτοί που ακολούθησαν το έθιμο.

Το 2017 περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ρώσοι συμμετείχαν στη γιορτή των Θεοφανίων, που παραδοσιακά στη χώρα γιορτάζεται τη νύχτα της 18ης προς 19η Ιανουαρίου.

Ωστόσο στο Νορίλσκ της βόρειας Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει στους -50 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές προτίμησαν να ακυρώσουν τη γιορτή και συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφύγουν να βουτήξουν στα νερά.

*Οι φωτογραφίες είναι πλάνα από το βίντεο που συνοδεύει το άρθρο.