4 Δεκέμβριος 2013, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2014, 16:23

Πεντανόστιμες σπιτικές μπάρες δημητριακών!

  • Πεντανόστιμες σπιτικές μπάρες δημητριακών!

Το pontos-news.gr σας προτείνει υγιεινές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά της επιλογής σας. 

ΥΛΙΚΑ
  • 3 φλ. δημητριακά της αρεσκείας σας
  • 1 φλ. βρώμη
  • ½ φλ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ανάλατα, καρύδια, φιστίκια αιγίνης) χοντροκομμένους
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • ⅓ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δημητριακά και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να σχηματίσει φουσκάλες.
  3. Το ρίχνουμε στη λεκάνη και φορώντας ένα γάντι ζυμώνουμε απαλά (με προσοχή να μην γίνουν σκόνη τα δημητριακά), μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  4. Παίρνουμε μια ποσότητα από το μίγμα, την τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μπάρα 6x2 εκ. Τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε δίσκο ή ταψί. Έτσι θα έχουμε έτοιμες μπάρες, γιατί αν αδειάσουμε το μίγμα σε ταψί υπάρχει πιθανότητα όταν το κόβουμε να διαλυθεί.
  5. Τις αφήνουμε για περίπου 6-8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν τις βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα πανιάσουν.

Καλή σας απόλαυση!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr