19 Ιανουάριος 2018, 08:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2018, 08:25

Καιρός: Κοπάζουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία

  • Καιρός: Κοπάζουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία
    (Φωτ.: ert.gr)

Βελτιώνεται η εικόνα του καιρού σήμερα, καθώς προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας και μείωση της έντασης των ανέμων. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτική 4 με 6  μποφόρ, ενώ σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Προβλέπεται παγετός, κυρίως νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Σε Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.