18 Ιανουάριος 2018, 23:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2018, 01:16

Παππάς: Ψυχραιμία για να λυθεί το ζήτημα με τους βόρειους γειτόνους μας

  • Παππάς: Ψυχραιμία για να λυθεί το ζήτημα με τους βόρειους γειτόνους μας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Παππάς)

Να πέσουν οι τόνοι και να αντιμετωπιστεί το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ με ψυχραιμία και χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, συνέστησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Αυτές τις εξελίξεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Να μιλάμε όσο λιγότερο γίνεται δημόσια πριν έχουμε κάτι το απτό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία» δήλωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία την πορεία αυτού του σοβαρού εθνικού ζητήματος τα τελευταία 25-30 χρόνια. Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανακτήσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχής ως ο τόπος όπου τα Βαλκάνια και η κεντρική Ευρώπη έχουν πρόσβαση και προς τις ζεστές θάλασσες, ένα κέντρο για όλη αυτή την περιοχή. Και για να τον κατακτήσει αυτόν τον ρόλο, που τον είχε αιώνες πριν τον Ψυχρό Πόλεμο, πρέπει τα ζητήματα με τους βόρειους γείτονές μας να λυθούν. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και νομίζω ότι αν εντός της Ελλάδας ο διάλογος οργανωθεί με ψυχραιμία, χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, τα αποτελέσματα θα είναι καλά, πρωτίστως για τη χώρα μας».

Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του όπως νομίζει. Το ζήτημα και το ερώτημα το πολιτικό είναι αν και κατά πόσο αυτές οι κινήσεις βοηθούν τη λύση του εθνικού ζητήματος».