18 Ιανουάριος 2018, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2018, 13:46

Παγκόσμια πρωτιά στην Αυστραλία: Drone έσωσε δύο έφηβους κολυμβητές!

Στη δημοφιλή παραλία του Λένοξ Χεντ, νότια του Μπρίσμπεϊν, ναυαγοσώστες προετοιμάζονταν για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη χρήση drone σε επιχειρήσεις διάσωσης κολυμβητών. Αυτό, ωστόσο, που δεν μπορούσαν να φανταστούν ήταν ότι η εκπαίδευση θα γινόταν σύντομα πραγματική διάσωση!

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στην Αυστραλία και πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά, σύμφωνα με τις Αρχές.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου κάποιος από την ακτή παρατήρησε ότι δύο αγόρια κολυμπούσαν εκτός των ορίων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα κύματα που έφταναν σε ύψος τα τρία μέτρα. Έτσι, οι ναυαγοσώστες απογείωσαν ένα drone και το οδήγησαν προς τους κολυμβητές. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν να ρίξουν μια σχεδία διάσωσης προκειμένου τα αγόρια, 16 και 17 ετών, να μπορέσουν να φτάσουν στην ακτή.

Η επιχείρησης κράτησε μόλις 70 δευτερόλεπτα και οι έφηβοι είναι καλά στην υγεία τους. «Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας Τζον Μπαριλάρο, ο οποίος τόνισε με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο γρήγορο να φτάσει κάποιους σε όσους κινδυνεύουν μέσα στη θάλασσα. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τους πρώτους έξι μήνες του 2017 στην Αυστραλία πνίγηκαν 291 άνθρωποι.