18 Ιανουάριος 2018, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2018, 13:03

Καταγγελίες Μαριά στην Ευρωβουλή για τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά

  • Καταγγελίες Μαριά στην Ευρωβουλή για τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στην Ευρωβουλή βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για την αλιευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έτσι ο Νότης Μαριάς βρήκε την ευκαιρία να θέσει υπόψη των συναδέλφων του τις παράνομες τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή του Καστελόριζου.

Εκτός από την καταγγελία, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε από τον Επίτροπο Καρμένου Βέλα, που βρισκόταν στην Ολομέλεια, να πάρει θέση.

«Στο Αιγαίο τα τουρκικά αλιευτικά με την συνοδεία σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής αλιεύουν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, διαπράττοντας πειρατεία», τόνισε ο Νότης Μαριάς. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι το Λιμενικό της Τουρκίας, ισχυριζόμενο ότι ενεργεί δήθεν για λογαριασμών διεθνών οργανισμών, όπως η ICCAT, επιχείρησε σε διεθνή ύδατα κοντά στο Καστελόριζο να κάνει νηοψία σε ελληνικά αλιευτικά.

«Θα σας αποστείλω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω στην διάθεσή μου», είπε ο ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον Επίτροπο αρμόδιο θα θέματα περιβάλλοντος, θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας. Από τη μεριά του ο Καρμένου Βέλα δεσμεύτηκε να εξετάσει τις καταγγελίες και να επανέλθει.