18 Ιανουάριος 2018, 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2018, 11:30

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του Στεφανάκου – Τον γάζωσαν με 29 σφαίρες

  • Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του Στεφανάκου – Τον γάζωσαν με 29 σφαίρες
    Ο Βασίλης Στεφανάκος το 2008 κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια και με «επαγγελματικά» χαρακτηριστικά ήταν η μαφιόζικη εκτέλεση του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, το απόγευμα της Τετάρτης στο Χαϊδάρι. Ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ άνοιξε την πόρτα του πολυτελούς αυτοκινήτου με τα αλεξίσφαιρα τζάμια και γάζωσε με 29 σφαίρες τον βαρυποινίτη, προτού ο ίδιος ή ο συνοδός του που ακολουθούσε προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν ακριβείς πληροφορίες και περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή που θα έβρισκαν χαλαρή την προστασία του Βασίλη Στεφανάκου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σχέδιο δολοφονίας εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, τον οδηγό και τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας, υπήρχε και τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που παρακολουθούσε το κτήριο που βρίσκονται τα γραφεία της επιχείρησης του βαρυποινίτη. Μόλις τον είδε να βγαίνει, και ενώ ο συνοδός του δεν ήταν κοντά του, έδωσε σήμα στους εκτελεστές οι οποίοι περίμεναν σε μια κλεμμένη Triumph Tiger λευκού χρώματος.

Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας πλησίασε το θωρακισμένο αυτοκίνητο από την πλευρά του συνοδηγού. Σύμφωνα με μια πληροφορία είχε το καλάσνικοφ μέσα σε μια θήκη από κιθάρα και άνοιξε την πόρτα προτού ο Βασίλης Στεφανάκος προλάβει να κλειδώσει από τη θέση του οδηγού. Αφού άδειασε ολόκληρο το γεμιστήρα, ανέβηκε στη μοτοσικλέτα στην οποία περίμενε ο συνεργός του.

Οι περισσότερες από τις 29 σφαίρες βρήκαν στόχο στο σώμα του Βασίλη Στεφανάκου και κάποιες διαπέρασαν την πόρτα του οδηγού, όχι όμως και το τζάμι. 

 Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι δράστες εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι η δολοφονία είναι μέρος σχεδίου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο χώρο του υποκόσμου, και εξετάζεται εάν σχετίζεται με άλλη δολοφονία μπράβου της νύχτας που συνέβη πρόσφατα. Ωστόσο, δεν αποκλείουν την πιθανότητα η δολοφονία να έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Βασίλη Στεφανάκου μετά την αποφυλάκισή του.