17 Ιανουάριος 2018, 20:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 19:56

Super League: Χωρίς μετακινήσεις οπαδών ως το τέλος της σεζόν

  • Τελεσίγραφο Βασιλειάδη στη Super League: 12 ομάδες ή καλό καλοκαίρι
    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη συζήτηση για το θέμα της μετακίνησης των οπαδών, παρουσία εκπροσώπων της Super League και ομάδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Το υφιστάμενο καθεστώς στο θέμα των μετακινήσεων των οπαδών θα παραμείνει έως το τέλος της σεζόν, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος, ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας Βασίλης Γκαγκάτσης, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ Αλέκος Χολέβας, καθώς και οι ΠΑΕ ΑΕΚ (Μηνάς Λυσσάνδρου, διευθύνων σύμβουλος), Ατρόμητος (Βασίλης Μπέτσης, πρόεδρος), Ολυμπιακός (Γιώργος Μώραλης, πρόεδρος, Ευάγγελος Μπαταγιάννης-Μιχάλης Κουντούρης, αντιπρόεδροι), Παναθηναϊκός (Βασίλης Κωνσταντίνου, πρόεδρος, Ευστράτιος Σωπήλης, διευθύνων σύμβουλος), Πανιώνιος (Χρήστος Δάρρας, πρόεδρος), ΠΑΟΚ (Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος).

Η συνάντηση έγινε σε  πολύ καλό κλίμα και ουσιαστικά στο τραπέζι έπεσαν τρεις προτάσεις για τις μετακινήσεις των οπαδών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Η πρώτη ήταν να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς, η δεύτερη να απαγορευτούν πλήρως οι μετακινήσεις και η τρίτη να επιτραπούν έως το τέλος της χρονιάς, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να ξεκαθαρίζει ότι σε τέτοια περίπτωση οι συνέπειες των μετακινήσεων θα βαραίνουν αποκλειστικά τις ομάδες. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ τόνισαν ότι για την ισονομία του πρωταθλήματος και για να μην ανατραπούν οι ισορροπίες, το καλύτερο θα ήταν να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς. Το σκεπτικό τους βασίστηκε ότι μέχρι στιγμής κάποιες ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς κόσμο στα εκτός έδρας παιχνίδια, επομένως έτσι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε επίσης από τις ΠΑΕ να μην καταστρατηγούν τις υπουργικές αποφάσεις, καθώς θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ συμφωνήθηκε η λίγκα να καταθέσει μια συνολική πρόταση για τις μετακινήσεις των οπαδών για τη νέα αγωνιστική χρονιά.