17 Ιανουάριος 2018, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 14:27

Απίστευτο και όμως από τη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο εγκλωβίστηκε για 10 ώρες από ΙΧ!

  • Απίστευτο και όμως από τη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο εγκλωβίστηκε για 10 ώρες από ΙΧ!
    Φωτογραφία με εγκλωβισμένο λεωφορείο εξαιτίας παρκαρισμένου ΙΧ, που δημοσίευσε η ομάδα Think Simple

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Πρόσφατα λεωφορείο του ΟΑΣΘ «εγκλωβίστηκε» στην οδό Ρήγα Φεραίου στη διασταύρωσή της με την Τρανού στις Συκιές Θεσσαλονίκης, εξαιτίας ενός… παρκαρισμένου ΙΧ!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι το λεωφορείο δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει προτού περάσουν 10 ώρες.

«Εγκλωβίστηκε από τις 5:54 έως τις 15:40 γιατί κάποιος οδηγός είχε παρκάρει στον συγκεκριμένο δρόμο. Στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν καταγραφεί και άλλες πολύωρες καθυστερήσεις της τάξης των 4 έως 7 ωρών», είπε στον ρ/σ Πρακτορείο η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κίνησης του ΟΑΣΘ Κατερίνα Σίσκου.

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση από τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα από τον Εύοσμο, καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράνομα παρκαρισμένο ΙΧ μπλόκαρε το λεωφορείο για 45 λεπτά με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ψάχνουν τον οδηγό στα μαγαζιά προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στα σπίτια τους! «Πρόκειται για ένα καθημερινό φαινόμενο σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης», σημείωσε η Κατερίνα Σίσκου, και τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στους χρόνους διαδρομής, γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκτροπές δρομολογίων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΘ, το 2017 στο Δήμο Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 205 εγκλωβισμοί λεωφορείων, κυρίως στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου, και στην οδό Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας. Ακολουθούν ο Δήμος Νέαπολης-Θεσσαλονίκης με 71 περιπτώσεις, ο Δήμος Καλαμαριάς με 57 και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με 49.