17 Ιανουάριος 2018, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 12:15

Κόλλησαν αφίσες στην Κομοτηνή κατά του Ερντογάν, απειλούνται με βαριά καμπάνα

  • Κόλλησαν αφίσες στην Κομοτηνή κατά του Ερντογάν, απειλούνται με βαριά καμπάνα
    Οι αφίσες που εμφανίστηκαν για κάποιες ώρες σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής (πηγή: xronos.gr)

Τις παραμονές της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, τον περασμένο Δεκέμβριο, κεντρικοί δρόμοι της πόλης για κάποιες ώρες γέμισαν με αφίσες με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου και τη λέξη «ανεπιθύμητος». Η πρωτοβουλία ανήκε στη Συντονιστική Επιτροπή Θράκης στην οποία συμμετείχαν 22 σύλλογοι και φορείς που διαφωνούσαν με την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της αφισοκόλλησης είχαν συλληφθεί τρία άτομα, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτατος» Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Αντιφωνητή. Η υπόθεση, όμως, φαίνεται ότι δεν τελείωσε στις συλλήψεις, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Σπάρτακου», σε βάρος των τριών διενεργείται προανάκριση για το αδίκημα της προσβολής αρχηγού ξένου κράτους για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης.

Αν και για να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από την τουρκική κυβέρνηση, ο «Σπάρτατος» στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι τότε συλληφθέντες έχουν κληθεί για απολογία στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής. «Μα, αν προσβλήθηκε ο λεγάμενος με την αθώα λέξη “ανεπιθύμητος”, τότε θα τρελάθηκε με όσα του καταμαρτυρήσαμε σε δεκάδες συνεντεύξεις μας», σημειώνεται, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να ζητήσει τη δίωξη ώστε να γίνει ακόμα… μεγαλύτερη διαφήμιση.