16 Ιανουάριος 2018, 22:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 22:01

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Βασίλης Κεδίκογλου

  • Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Βασίλης Κεδίκογλου
    Ο Βασίλης Κεδίκογλου σε στιγμή έντονης αντίδρασης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην υπουργός Εμπορίου (1984) και ΠΕΧΩΔΕ (1988-89) και βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου. Η κηδεία του θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας. Ο Βασίλης Κεδίκογλου γεννήθηκε το 1932 στην Ιστιαία, Ευβοίας. Ήταν έγγαμος με την Βενετσιάνα Διαμαντοπούλου, και είχαν δύο γιούς και μία κόρη. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το επάγγελμά του ήταν πολιτικός μηχανικός.

Το 1966 προσχώρησε στους «Δημοκρατικούς Συνδέσμους», οργάνωση που αποτελείτο από στελέχη της Ένωσης Κέντρου στα οποία ασκούσε επηρροή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, υπήρξε μέλος της Συνδικαλιστικής Παράταξης Πολιτικών Μηχανικών και εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια χρονιά εξελέγη μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου από την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Κινήματος.