17 Ιανουάριος 2018, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 18:06

Η κοπή της βασιλόπιτας στον Σύλλογο Ιμβρίων (φωτο)

  • Η κοπή της βασιλόπιτας στον Σύλλογο Ιμβρίων (φωτο)

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, παρουσία πλήθους Ιμβρίων και φίλων του νησιού, και με την ευλογία του π. Δήμου Δημητρόπουλου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης, που ορίστηκε εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Ίμβριου μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου Δημητριάδη, που εκοιμήθη πριν από λίγες ημέρες και κηδεύτηκε στη Σύμη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Πούλαδος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πιο σημαντικών γεγονότων της χρονιάς που πέρασε για το Σύλλογο και την Ίμβρο, ευχαρίστησε τους φορείς που στήριξαν τον Σύλλογο το 2017 και αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη πλαισίωση και συνδρομή του έργου του.  

Ακολούθησε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στις δράσεις του Συλλόγου Ιμβρίων, βίντεο από τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου που χρηματοδότησε η εταιρία Turkcell και προβολή αποσπασμάτων από την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την επίσκεψή του στο Σύλλογο τον περασμένο Οκτώβριο και την ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση της Ιμβριακής Νεολαίας.


Δράσεις του Συλλόγου Ιμβρίων για το 2017

Μετά την καθιερωμένη βράβευση των Ιμβριωτόπουλων που ξεκίνησαν να φοιτούν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού, η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή σύνδεση με τη νέα έδρα του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου, διαχειριστικού φορέα των σχολείων της Ίμβρου, στην Παναγία Ίμβρου, ο οποίος συνέπεσε να κόβει την ίδια ώρα την πίτα του με την παρουσία του μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου, του νεοδιορισθέντος πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Πέτρου Μαυροειδή και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελου Σέκερη.

Οι μαθητές των σχολείων ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και τραγούδησαν το τραγούδι «Ίμβρος» των Νίκου Ξυδάκη, Δώρας Μασκλαβάνου και Θοδωρή Γκόνη. 

Η πίτα ήταν δωρεά του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Ελένης Απίστολα στη μνήμη του πρόσφατα θανόντα πατέρα της Στέλιου Απίστολα, ενώ η «Χρυσή Ίμβρος», δώρο για το φλουρί που έπεσε στον Απόστολο Χαϊμαντό από τα Αγρίδια, ήταν προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Στέλιου Πούλαδου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Δημήτριος Σιούφας, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, η Ελένη Σταματάκη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, μέλος της ίδιας επιτροπής, ο Νικόλαος Κρίκος, διπλωμάτης, η Εύα Παπαδάτου, διευθύντρια Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο Λεωνίδας Μύαρης, διευθυντής γραφείου αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Αθηνών, ο Σταύρος Τζουλάκης, δήμαρχος Νέας Σμύρνης, επίτιμο μέλος Συλλόγου Ιμβρίων, ο Γιώργος Κουτελάκης, τέως δήμαρχος Νέας Σμύρνης, επίτιμο μέλος Συλλόγου Ιμβρίων, και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και φορέων.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ιμβρίων.
Gallery