16 Ιανουάριος 2018, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 17:46

Κάθειρξη 25 ετών στον παιδόφιλο του Περιστερίου με το βανάκι

  • Φυλάκιση 4 ετών στον γονέα που χτύπησε δασκάλα στα Χανιά 2
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο Φίλιππος Λεβέντος, γνωστός και ως ο «παιδόφιλος με το βανάκι».

Ο 42χρονος τον Μάρτιο του 2015 συνελήφθη στον Κορυδαλλό την ώρα που έβαζε ένα 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, και με την απόφασή τους μείωσαν μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού, καθώς και για τους βιασμούς μιας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο.

«Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται, χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα, τρέχει», τόνισε ο εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του Φίλιππου Λεβέντου. Στην απολογία του ο 42χρονος υποστήριξε ότι η 14χρονη και ο 15χρονος έκαναν σεξ μαζί του με τη θέλησή τους και αρνήθηκε ότι προσπάθησε να αποπλανήσει τον 13χρονο.

«Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγνώμη που έκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά δεν βίασα κανέναν. Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος», είπε.