17 Ιανουάριος 2018, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 18:02

Συναγερμός στην ομογένεια της Αυστραλίας για τα Σκόπια – Αξιωματούχος ζητά την αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (βίντεο)

  • Συναγερμός στην ομογένεια της Αυστραλίας για τα Σκόπια – Αξιωματούχος ζητά την αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (βίντεο)
    Ο Τζον Μπαριλάρο ανάμεσα στον γραμματέα της «Μακεδονικής» Κοινότητας Άντονι Ζακόσκι και τον πρέσβη της FYROM στην πολιτεία Βέλε Τρπέφσκι (φωτ.: Facebook)

Σάλο έχει προκαλέσει στην ομογενειακή κοινότητα της Αυστραλίας, η έκκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας Τζον Μπαριλάρο προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας «να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ ενοχλημένη φέρεται να είναι και η πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας Γκλάντις Μπερεζικλιάν που έσπευσε να... μαζέψει τα όσα είπε ο υφιστάμενός της. «Οι θέσεις του κ. Μπαλιράρο, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τη θέση της Νέας Νότιας Αυστραλίας επί του ζητήματος» είπε σε αυστηρό τόνο!

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, υποστήριζε πάντοτε με υπερηφάνεια την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα.

Η επίμαχη δήλωση έγινε σε εκδήλωση της «Μακεδονικής» Κοινότητας του Κουεανμπεγιάν με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ενώπιον κοινού όπου περιλαμβανόταν ο πρέσβης της FYROM στην Αυστραλία Βέλε Τρπέφσκι. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο πλαίσιο της «Ημέρας της Αυστραλίας», αφού έδωσε συγχαρητήρια στην κοινότητα για τα όσα έχει καταφέρει και τη συνεισφορά της στην πρόοδο της πολιτείας, εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι η χρονιά των Σκοπίων και πως επιτέλους η FYROM θα αναγνωριστεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Σε αυτό το σημείο προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Αυτό που πάντα αγαπούσα στη “Μακεδονική” Κοινότητα του Κουεανμπεγιάν πόσο ενωμένοι έχετε παραμείνει, πόσο περήφανοι παραμένετε για το ποιοι είστε και μεγαλώνετε αναλόγως τα παιδιά σας» είπε, υπογραμμίζοντας καταχειροκροτούμενος πως «θα αναγνωρίζω πάντα τη Δημοκρατία της “Μακεδονίας”. Ελπίζω το 2019, και ξέρω ότι ο πρέσβης δουλεύει πολύ για αυτό, είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα συνέρχεται και αναγνωρίζει ως το μόνο δίκαιο όνομα είναι Δημοκρατία της “Μακεδονίας”»!

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πολιτείας έκανε δωρεά ύψους 150.000 δολαρίων Αυστραλίας στο Κέντρο της «Μακεδονικής» Κοινότητας, για λογαριασμό της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τόσο η δωρεά όσο και το ό,τι ο Τζον Μπαριλάρο είναι εν ενεργεία αναπληρωτής πρωθυπουργός θέτει, σύμφωνα με κύκλους της ομογένειας, ερωτήματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν ο Τζον Μπαριλάρο είναι αυτό που φαίνεται και δεν εξυπηρετεί άλλους είδους σκοπιμότητες.