16 Ιανουάριος 2018, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 16:49

Βότκα μοναδικής ποιότητας πλασάρεται στη ρωσική αγορά

  • Βότκα μοναδικής ποιότητας πλασάρεται στη ρωσική αγορά
    (Φωτ.: ИЗВЕСТИЯ / Михаил Терещенко )

Η εφημερίδα Ισβέστια ενημερώνει το ρωσικό αναγνωστικό κοινό ότι σύντομα στην αγορά των οινοπνευματωδών ποτών θα κάνει την εμφάνιση της μια βότκα μοναδικής ποιότητας, η οποία θα κατακυρώσει στη Ρωσία τον τίτλο της πατρίδας της βότκας παγκοσμίως.

Τη μοναδική ποιότητα αυτής της βότκας, η οποία το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019, θα την διασφαλίζουν οι νέοι αυστηροί κανόνες παραγωγής της.

Μάλιστα οι κρατικοί ειδήμονες επί των προδιαγραφών παρασκευής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της νέας βότκας παρουσίασαν, όπως ενημέρωσε την εφημερίδα ο Ρωσικός Οργανισμός Προδιαγραφών (Rostandart), την έκθεσή τους με τίτλο «Ρωσική ποιότητα. Κλασική βότκα. Τεχνικοί όροι». Από το κείμενο της έκθεσης συμπεραίνεται ότι η ιδιαιτερότητα της νέας βότκας συνίσταται στο ότι θα είναι διαφανής, χωρίς διάφορα πρόσθετα και ιζήματα, και άχρωμη.

Η νέα βότκα θα έχει απαλή γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα της γνήσιας βότκας. Ο οινοπνευματικός βαθμός του αποστάγματος θα είναι 40%. Χάριν συγκρίσεως, η συνήθης βότκα έχει οινοπνευματικό βαθμό μεταξύ 37,5% και 56%.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ρωσική βότκα, η οποία θα παράγεται μόνο στη Ρωσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι μερικές χώρες παράγουν τέτοιου είδους οινοπνευματώδη και στις ετικέτες τους γράφουν “Ρωσική βότκα”» δήλωσαν στην Ισβέστια οι αρμόδιοι χημικοί που εργάζονται στο εργαστήριο οινοπνευματωδών ποτών του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων και οι οποίοι συμμετείχαν στη δημιουργία των νέων προδιαγραφών παρασκευής της νέας αυτής μοναδικής βότκας.

  • Πηγή: Ισβέστια / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Μεν.