16 Ιανουάριος 2018, 16:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 10:48

Ο Καμμένος επανέρχεται με το «Βαρντάρσκα» για την πΓΔΜ

  • Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Πάνο Καμμένο την Τρίτη
    Ο Πάνος Καμμένος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, κατά την οποία είχε προτείνει το σλαβικό όνομα «Βαρντάρσκα», ο υπουργός Άμυνας επανήλθε (εμμέσως) στην πρότασή του. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σήμερα ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 στον οποίο τα Σκόπια αναφέρονται με το όνομα Βαρντάρσκα.


Ο χάρτης που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος. Πατήστε στη φωτογραφία για να δείτε το tweet

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία, και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία», είχε τονίσει στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος σε άρθρό του στην κυριακάτικη δημοκρατία τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.