16 Ιανουάριος 2018, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 14:22

Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

  • Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ
    Ο Χρήστος Λεοντής (δεύτερος από αριστερά) στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Το πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το διορισμό του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, αλλά και για το διορισμό της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Και τα δύο πρόσωπα προτάθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Υπέρ και για τους δύο ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο Χρήστος Λεοντής θετική ψήφο πήρε και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. Παρών ψήφισε το ΚΚΕ. Κατά του διορισμού της Κατερίνας Τσατσαρώνη ψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν παρών.

Στις «προγραμματικές» του δηλώσεις ο Χρήστος Λεοντής τόνισε ότι βούλησή του είναι τα προγράμματα της ΕΡΤ να προσανατολιστούν στην καλλιέργεια, στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην τέχνη, και παράλληλα το δυναμικό του οργανισμού να ενθαρρυνθεί ώστε ν’ αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες.

Παρά την τελική στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία, όλοι οι βουλευτές επισήμαναν τη μεγάλη διαδρομή του Χρήστου Λεοντή. Αντίθετη ήταν η αντιμετώπιση που επεφύλαξαν για την Κατερίνα Τσατσαρώνη, η οποία είναι διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή. Ο Νίκος Παππάς προσπαθώντας να «υπερασπιστεί» την επιλογή του τόνισε ότι στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται και η εταιρεία μετρήσεων AGB.

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της», είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Τσατσαρώνη.