17 Ιανουάριος 2018, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2018, 08:28

Η εκπαίδευση στον Πόντο μέσα από τα μάτια των Πόντιων Φοιτητών Αττικής (βίντεο)

  • Η εκπαίδευση στον Πόντο μέσα από τα μάτια των Πόντιων Φοιτητών Αττικής (βίντεο)
    Απόφοιτοι του Φροντιστηρίου Τραπεζούντας στις 28 Ιουνίου 1903. Στο κέντρο ο διευθυντής Ματθαίος Παρανίκας (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την ιστορία και την παράδοση των προγόνων του, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής με ομόφωνη απόφαση δημιούργησε ομάδες εργασίας με σκοπό τη σταδιακή διαμόρφωση ενός αρχείου στο οποίο θα μπορούν να ανατρέχουν μέλη του συλλόγου και μη, για τη δική τους γνώση και ενημέρωση.

Το πρώτο ολοκληρωμένο έργο των φοιτητών αφορά την εκπαίδευση των Ελλήνων του Πόντου.

Η εργασία για την εκπαίδευση στον Πόντο εκπονήθηκε από μέλη του συλλόγου, σε συνεργασία με τον δρ Αντώνη Παυλίδη (εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Εκπαιδευτικών), στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΕΚΠΑ την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, με την αμέριστη βοήθεια του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος. Η εκδήλωση αυτή εγκαινίασε τις νέες δράσεις του Συλλόγου οι οποίες σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την νεολαία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.


(Βίντεο: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Αττικής)

Οι επόμενες ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την ιστορία, την ενδυμασία, τη μουσική, τα ήθη, τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου.

Εκδηλωσεις