16 Ιανουάριος 2018, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 11:04

Ένα χρόνο φυλάκιση σε ταχυδρόμο που δεν παρέδιδε την αλληλογραφία!

  • «Το γράμμα το περίμεναν με λαχτάρα...» – Αναμνήσεις ενός πρώην ταχυδρομικού διανομέα
    (Φωτ.: lostparcels.com)

Ένας 47χρονος ταχυδρόμος στην Αργεντινή τέθηκε χθες Δευτέρα υπό κράτηση στην Παταγονία καθώς είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους επειδή δεν παρέδιδε την αλληλογραφία, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Ο διοικητής της ομοσπονδιακής αστυνομίας της πόλης Ρόσον, Μαρσέλο Βελάσκες, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του Μανουέλ Γκουτιέρες σάκους στους οποίους περιέχονταν 19.000 επιστολές, με τα γραμματόσημά τους, οι οποίες ποτέ δεν παραδόθηκαν στους παραλήπτες τους.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2009.

Ωστόσο ο ταχυδρόμος του Πουέρτο Μάδριν, λιμάνι της Παταγονίας γνωστό στους τουρίστες που θέλουν να παρατηρήσουν τις φάλαινες, καταδικάστηκε το 2015 σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Η απόφαση επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό.

Αν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν εκλήθη, θα είχε γλιτώσει τη φυλάκιση. Όμως ο ταχυδρόμος επέλεξε να αγνοήσει τις κλητεύσεις κι έτσι η ποινή του μετατράπηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Συνελήφθη την Παρασκευή χωρίς να προβάλει αντίσταση και οδηγήθηκε στη φυλακή της Ρόσον στη νότια Αργεντινή. Χθες το βράδυ ο Γκουτιέρες πέρασε την πρώτη του νύκτα εκεί, όπου το 1972 οι Αργεντίνοι στρατιωτικοί σκότωσαν 16 κρατουμένους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ.