16 Ιανουάριος 2018, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 08:04

Στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας ο Τσίπρας

  • Βέλγιο: Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη για το Κυπριακό
    Ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Αλέξη Τσίπρα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ιορδανίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10 το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά την επίσημη υποδοχή θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στις 10:40 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας θα απονείμει τιμητική διάκριση στον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη κ. Ζήνων.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον βασιλιά της Ιορδανίας. Στις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η διευρυμένη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής. Οι τρεις ηγέτες θα απευθύνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο μετά τη μία το μεσημέρι (13:15) και αμέσως μετά θα υπογραφούν οι συμφωνίες μεταξύ των τριών μερών.

Στις 14:00 είναι προγραμματισμένο το γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών, ενώ λίγο μετά τις 15:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.