15 Ιανουάριος 2018, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2018, 20:33

Σε αποθήκη του στρατού οι 410 τόνοι εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda»

  • Σε αποθήκη του στρατού οι 410 τόνοι εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda»
    (Φωτ.: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή)

Στην άμεση απομάκρυνση, από το λιμάνι του Ηρακλείου, των 410 τόνων εκρηκτικών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η μεταφορά τού επικίνδυνου φορτίου θα γίνει σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη βόρεια Ελλάδα.

Η επιχείρηση δεν αποκλείεται να ξεκινήσει την Τρίτη (16/1). Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από τι πρωί οι απολογίες των οκτώ μελών του πληρώματος του πλοίου (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός), που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τις εκρηκτικές ύλες, τα οποία, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη. Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.