15 Ιανουάριος 2018, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2018, 11:28

Ουδείς έχει το δικαίωμα να «παραχωρήσει» το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

  • Διχασμένα τα Σκόπια για το όνομα μετά τις επαφές με Ελλάδα και ΟΗΕ
    Ανέγερση αγάλματος του Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια, το 2011 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Η θέση της Ελλάδας σύμφωνα με την απόφαση του «Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992…» είναι ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Αυτή είναι η σαφής απόφαση που ελήφθη με δημοκρατικά θεσμικό τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση –με την παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας– η οποία εξέφραζε και εκφράζει τη βούληση σύσσωμου του ελληνικού λαού όπως απεδείχθη και από τα γιγαντιαία συλλαλητήρια της εποχής, και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα και από την σημερινή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Το «Σκοπιανό», δηλαδή η γελοία προσπάθεια πλαστογράφησης και υφαρπαγής της ιστορίας και του ονόματος της ελληνικής Μακεδονίας από το όμορο κράτος, τα Σκόπια, αποτελεί παγκόσμια τραγελαφική πρωτοτυπία διαστρέβλωσης των ιστορικών δεδομένων και εξαπάτησης της παγκόσμιας κοινότητας μέσα από την πολυετή προπαγάνδα των Σκοπίων

Πρέπει να αναχθούν όλοι οι ιθύνοντες στο ύψος των περιστάσεων. Να αναλογισθούν οι υπεύθυνοι τις ιστορικές ευθύνες τους. Να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υπάρξουν άμεσα για την πατρίδα μας.

Προσέξτε πολύ! «Παραχώρηση» του ονόματος, και κατ’ επέκταση της ιστορίας της Μακεδονίας μας, θα είναι σαν να ανοίγουν κάποιοι την κερκόπορτα της πατρίδας! Δεν αντέχει άλλες περιπέτειες και ταπείνωση ο λαός μας μετά και την πολύχρονη οικονομική λαίλαπα που ζούμε.

Η αγάπη και η έγνοια για την πατρίδα είναι αρετή κατά τον σοφό Σωκράτη, ας θυμηθούμε εκείνο το περίφημο: « μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν πατρίς….»

Μένω στο «τιμιώτερον» και στην άδολη αγάπη που έχει ο καθένας μας προς την πατρίδα, και αυτό δεν σηκώνει παρερμηνείες.

Αδήριτη ανάγκη να κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι τίμια το καθήκον τους. Ας μην κάψουμε για μία ακόμη φορά μόνοι μας τα χέρια μας.

Ας γνωρίζουν καλά και οι απανταχού σύμμαχοι και φίλοι μας, πως ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχθεί άλλες περιπέτειες !

Μιχάλης Τερζής
Συνθέτης