15 Ιανουάριος 2018, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2018, 12:31

Το νέο αίμα λυράρηδων στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου (φωτο)

  • Το νέο αίμα λυράρηδων στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου (φωτο)
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)
  • Το νέο αίμα λυράρηδων στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου (φωτο)
  • Το νέο αίμα λυράρηδων στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου (φωτο)

Με τους επτά λιλιπούτειους λυράρηδες επί σκηνής να παρουσιάζουν (υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Θεόδωρου Κοτίδη) ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο «Rose Garden».

Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του συλλόγου προσήλθαν προσφέροντας μάλιστα και εδέσματα, τα οποία διατέθηκαν στη συνέχεια στους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε παραδοσιακά με τη χορωδία της ΕΠΩΦ να ψέλνει τα ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ τραγούδησε και τα κάλαντα της Ικαρίας.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο π. Εμμανουήλ Κοντάκης, η ΕΠΩΦ απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε άτομα που συμπαραστάθηκαν ενεργά στο σύλλογο. Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ τίμησε τον Χρήστο Τσαραμπουλίδη και τον Γιάννη Συμεωνίδη, με το ΔΣ να ευελπιστεί το παράδειγμα των δυο αυτών ανθρώπων να βρει πολλαπλάσιους μιμητές.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακό γλέντι, και τους καλλιτέχνες Γιάννη Τριανταφυλλίδη στη λύρα, Αλέξη Ανδρεάδη στο νταούλι και Θεόδωρο Κοτίδη στο τραγούδι να ξεσηκώνουν μέχρι αργά τον κόσμο.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης (βουλευτής ΝΔ της Β΄ Θεσσαλονίκης), ο Αστέριος Γαβότσης (δήμαρχος Ωραιοκάστρου), ο Γιώργος Κυριακού (μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ), ο Γιάννης Τελίδης (ταμίας ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών), η Μένη Νικοδημοπούλου (πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Μενεμένης), η Θεοδώρα Σεμερτζίδου (πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού) και πολλοί άλλοι.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.
Εκδηλωσεις