3 Δεκέμβριος 2013, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:48

Ο 3ος Δρόμος του Τσίπουρου... κατέληξε σε Ποντιακό γλέντι!

  • Ο 3ος Δρόμος του Τσίπουρου... κατέληξε σε Ποντιακό γλέντι!

Ο 3ος Δρόμος του Τσίπουρου... κατέληξε σε Ποντιακό γλέντι! Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί» διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, αγώνα δρόμου 12.700 μέτρων με την ονομασία «3ος Δρόμος του Τσίπουρου». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Τσίπουρου με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη θέση της γενικής κατέλαβε για Τρίτη συνεχόμενη φορά, ο Κουρκουρίκης ο Γιάννης, ακολουθούμενος από τους Αναστασιάδη Στέργιο και Θόδωρο Ιωαννίδη.

Στις γυναίκες πρώτη η Αργυριάδου Αργυρώ ακολουθούμενη από τις Τάμαριζ Κάμπε Χριστίνα από το Εκουαδόρ και την Έλενα Τονικίδη στην τρίτη θέση.

Συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους έλληνες δρομείς του ορεινού τρεξίματος αλλά και ασφάλτινους  με την συμμετοχή πέντε κορυφαίων σπαρταθλητών  και πολλών μαραθωνοδρόμων που περιλαμβάνονται στους 100 καλύτερους για φέτος.

Ο αγώνας είναι πρωτότυπος και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην μετά τον αγώνα επικοινωνία μεταξύ των αθλητών και περιλαμβάνει  ξενάγηση και ενημέρωση σε τοπικό οινοποιείο που προσφέρεται κρασί ανωτέρας ποιότητας καθώς και παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές προερχόμενες από την ποντιακή παράδοση.

Στην συνέχεια το γλέντι μεταφέρεται σε παρακείμενο παραδοσιακό αποστακτήριο τσίπουρου, όπου και έγιναν οι απονομές, ακολούθησαν χοροί από τους δρομείς και στην συνέχεια ζωντανή ποντιακή μουσική από τον Ηλία Παναγιωτίδη ένα λυράρη ταλέντο μόλις 15 χρονών. Δύο μικρούληδες μόλις 7 ετών μας χόρεψαν και τον πυρρίχιο χορό. Συνεχίστηκε το πρόγραμμα με ντουέτο κιθάρας από τον Κιλιντάρη τον Γιάννη και τον Ζώη τον Πολυζωϊδη ερασιτέχνες μουσικοί φίλοι  αλλά και δρομείς. Η παρέα  τερμάτισε μετά τις 21.00.

Ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες που συνέβαλαν  στην επιτυχία της διοργάνωσης και τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για την διοργάνωση
Τσαγκεράς Γιώργος

Δείτε φωτογραφίες καθώς και τα αποτελέσματα του άγωνα στο τέλος του άρθρου.

Gallery