13 Ιανουάριος 2018, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2018, 18:35

Λάρισα: Βγήκε στη στεριά η θάλασσα σε Αγιόκαμπο και Βελίκα (βίντεο)

  • (Πηγή: onlarissa.gr)

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη κακοκαιρία έχουν δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα στα παράλια του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία η θάλασσα να έχει βγει στην άσφαλτο και στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, αρκετό νερό κατεβάζουν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, τα πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί στα παράλια του Δήμου Αγιάς και κυρίως στα σημεία της Βελίκας, στη θέση «Πλατάνια». Επίσης, στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Προληπτική εκκένωση κατοίκων σε οικισμό του Δήμου Καρδίτσας 
Την ίδια ώρα, προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.

Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.