13 Ιανουάριος 2018, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2018, 12:43

Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα βιώνει ένα μπουμ τουριστών

  • Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα βιώνει ένα μπουμ τουριστών
    (Φωτ.: Flickr/ mynewestphotos_gr)

Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, όπως καταγράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. «Παρά τη διαρκή κρίση και τον περιβόητο κίνδυνο χρεοκοπίας η Ελλάδα βιώνει ένα μπουμ τουριστών», σημειώνεται.

«Ο ένας χρόνος των ρεκόρ διαδέχεται τον άλλο».

»Το 2016, 24 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο δεκάμηνο, το 2018 ενδέχεται η μικρή χώρα, που συνεχώς ταλαντεύεται προς το γκρεμό, να δεχθεί τον αριθμό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών. Κυρίως οι Γερμανοί προσελκύονται από την Ελλάδα, το 2016 βρίσκονταν στην πρώτη θέση με 3,6 εκατ. επισκέπτες. Τούς ενθουσιάζει η ελληνική αρχαιότητα κι αυτό που λείπει στη Γερμανία, ο ήλιος, η ζέστη και το απίστευτο γαλάζιο της θάλασσας. Η Ελλάδα επωφελείται όμως και από την τεταμένη κατάσταση στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπως και από το ότι το σενάριο τρόμου, η έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, έχει βγει οριστικά εκτός συζήτησης», αναφέρεται στο άρθρο.

Παράλληλα, γίνεται μνεία και στη θετική επίδραση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς «από τότε που μετέτρεψε στο αντίθετο τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του και συνεχίζει να κυβερνά», όπως γράφει χαρακτηριστικά. «Ο τουρισμός και η ατμομηχανή της οικονομίας έχουν ανοιχτό δρόμο μπροστά τους. Ακόμη και το προσφυγικό δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το μπουμ. Στη Λέσβο και τη Χίο καταγράφεται αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών παρά τα προσφυγικά καταλύματα», επισημαίνεται.