3 Δεκέμβριος 2013, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:48

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, μποφόρ και χιόνια

  • Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, μποφόρ και χιόνια

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Εύβοια και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την σήμερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις ορεινές περιοχές και νωρίς το πρωί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 7 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στον Πατραϊκό και τον Αμβρακικό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις στο Σαρωνικό και πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια, αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα. Καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 11 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι ιδιαίτερα ισχυροί θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: real.gr