12 Ιανουάριος 2018, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2018, 19:41

Τη Δευτέρα η απομάκρυνση των εκρηκτικών του «Andromeda» από το λιμάνι του Ηρακλείου

  • Τη Δευτέρα η απομάκρυνση των εκρηκτικών του «Andromeda» από το λιμάνι του Ηρακλείου
    (Φωτ.: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή)

Την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda» προανήγγειλε  το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όταν η δέσμευση των εκρηκτικών γίνει δεκτή από τις εισαγγελικές Αρχές τη Δευτέρα θα μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο με τη συνδρομή του στρατού.

Ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε σήμερα ότι το Λιμενικό έχει ήδη αποθηκεύσει με ασφάλεια τα εκρηκτικά σε χώρους του λιμανιού και σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογείται η άμεση απομάκρυνση και μεταφορά τους σε χώρους του στρατού.

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος έχουν πάρει προθεσμία και θα απολογηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά τη Δευτέρα για το φορτηγό πλοίο το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων. Μάλιστα, σύμφωνα με κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγορεύεται η μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.