16 Ιανουάριος 2018, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2018, 12:41

Ο νέος εξισλαμισμός της Τραπεζούντας

Η Τραπεζούντα παραδόθηκε την εποχή του τελευταίου αυτοκράτορα της πόλης Δαβίδ Κομνηνού στον Μωάμεθ. Η ελληνική και χριστιανική πόλη που ποτέ δεν αλώθηκε, έκτοτε, σταδιακά εξισλαμίστηκε. Κάθε εποχή, εκείνοι που αναλάμβαναν το έργο του εξισλαμισμού ακολουθούσαν και μια διαφορετική στρατηγική. Σήμερα όλα γίνονται με μπόλικη δόση εκσυγχρονισμού! Ίσως μόνο έτσι μπορεί κανείς να αλλάξει πραγματικά την ελληνική ψυχή της πόλης που αιώνες τώρα στέκει εκεί, θυμίζοντας σε όλους ποιος έχτισε την Τραπεζούντα. Τα κάστρα των Κομνηνών, οι εκκλησίες, τα λιθόκτιστα αρχοντικά, όλα αυτά θυμίζουν τι είναι η Τραπεζούντα.

Από ό,τι φαίνεται, οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να αλλοιώσουν περαιτέρω την ταυτότητα της πόλης με την ανέγερση ενός τεράστιου τεμένους στην παραλία της.

Όλο το πρότζεκτ αποπνέει δυτικό αέρα, αφού ο περιβάλλοντας χώρος θα καλυφθεί με όμορφους χώρους για όλη την οικογένεια. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο σημείο θα υπάρχει χώρος για το παζάρι και για πικνίκ, παιδική χαρά, μια υπαίθρια σκακιέρα, πίστα για πατινάζ, πίστα για καρτ, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο τένις, ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, συντριβάνια, πίστα σκέιτμπορντ και μια καφετέρια.

Και επειδή όλα τα παραπάνω καλά είναι, αλλά όχι αρκετά για να αλλάξει η ιστορία, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν και την ανέγερση ενός «μουσείου εθνομαρτύρων του 1461». Το γεγονός ότι δεν έγινε μάχη για την άλωση αλλά παράδοση της πόλης, δεν έχει σημασία. Ο εθνικός μύθος χρειάζεται και «εθνομάρτυρες»!